EHF 2007 Champions Trophy

U terminu od 20. do 21. 10. 2007 u sportskoj dvorani Zlatorog Celje bio je održan vrhunski rukometni turnir, kojega su odigrala četri najbolja Evropska kluba. Organizacijski odbor za pripremu EHF Pokala pobjednika 2007 sa svojim aktivnostima započeo je već u novembru 2006 godine, a za podršku elektronske prodaje karata, automatske kontrole ulaza gledatelja u dvorane te izradu zvaničnog portala priredbe organizator je odabrao riješenja DRAGON.

Vrhunski sportski događaji mogu biti uspiješni samo uz vrhunsku organizacju. European Handball Federation (EHF) ima na području organizacije međunarodnih rukometnih događaja postavljene visoke standarde, koji između drugog definiraju i pravila prodaje ulaznica. Riješenje DRAGON Venue Sport Edition je te standarde u cjelini podržalo i osiguralo uspostavu predprodaje i prodaje paketa karata te karata za pojedinačne utakmice.

Paketiranje ulazica jedan je od najčešćih trikova za povečanje posjete. Pomoću riješenja DRAGON Venue Sport Edition organizator je definirao i pustio u prodaju tri paketa ulaznica: paket za sve utakmice turnira, paket ulaznica za prvi dan takmičenja i paket karata za finalni dan turnira. Prodaja paketa preko interneta, prodajne mreže Mojekarte i prodajnih mjesta u trgovačkim salonima glavnoga sponzora MIK Celje djelovala je stabilno i posve automatizirano te omogućavala gledateljima odabir željenog sjedišta u dvorani za svaki od ponuđenih paketa karata. U integraciji sa sustavom automatske kontrole na ulazima u dvoranu Zlatorog, bila je postignuta potpuna kontrola nad kartama i ulaskom gledatelja.

Sustav za upravljanje sadržaja na zvaničnom portalu događaja, organizatoru je osigurao jednostavni menedžment informacija o turniru, o gradu Celju, nastupajučim ekipama i slićno. U internetni portal bio je integriran servis za on-line prodaju karata te obrazac za akreditacije novinara, fotografa, zvaničnih osoba, pomoćnog osoblja i drugih.
Sustav je u svakome trenutku osiguravao potpune i precizne informacije o prodaji te na taj način podržavao odluke u službi marketinga.

»Surađivati i biti dio tako značajnog sportskog događaja, ne samo u ulozi izvođaća nego i partnera te priredbe, za firmu Programski atelje A&Z i riješenja DRAGON znaći mnogo. Savladani izazov otvara nove ciljeve i nove planove te potvrđuje da smo sa našim riješenjima sposobni opremiti i najveće te logistički i organizacijski najzahtijevnije događaje.«
Aljaž Mavrič, direktor Programski atelje A&Z d.o.o.

»Riješenja i usluge firme Programski atelje A&Z d.o.o. doprinjeli su je EHF pokal zmagovalcev uspel tako, kot smo si začrtali.«
Rado Pantelič, dopredsjednik OO i voditelj marketinga

Naručioc

Glavni sponzor i organizator EHF Pokala pobjednika 2007 MIK Celje.


Izazov

Učinkovita predprodaja paketa karata sa opcijom odabira željenog sjedišta, internet portal priredbe i automatska kontrola ulaza gledatelja u dvoranu.


Riješenje

Potpuna integracija sustava DRAGON Venue Sport Edition i DRAGON Portal te prodajne mreže Mojekarte.


Rezultat

Učinkovita predprodaja i prodaja karata te potpuna kontrola u realnome vremenu nad prodajnim rezultatima. Jednostavno održavanje sadržaja na zvaničnim internet stranicama organizatora.